Ahlsell kjøper Intec Pumper

Nyheter
0

Ahlsell Norge har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Intec Pumper. Selskapet leverer komplette løsninger for pumping av vann og avløpsvann så vel som løsninger på prefabrikasjon av pumpestasjoner.

Selskapet har 32 ansatte med en omsetning på om lag 200 millioner kroner. Oppkjøpet er en viktig del av Ahlsells satsing innen vann, avløp (VA) og bygg, fremgår det av en pressemelding mandag kveld.

Intec Pumper leverer sine produkter, løsninger og tjenester til entreprenører, vei- og tunellbyggere, rørleggere, fiskeoppdrettere og offshore- og marine-kunder i offentlig og privat sektor. Foruten kontor, butikk, lager, prefabrikasjon og serviceverksted på Vinterbro utenfor Oslo, har selskapet avdelinger på Biri og i Bergen.

— Intec Pumper har spesialisert seg på pumpeteknikk og forskjellige pumpeløsninger, og har en helt unik kompetanse på et fagområde som Ahlsell ønsker å vokse på. Med økt befolkningsvekst og urbanisering som stiller større krav til infrastruktur, parallelt med klimaendringer som gir økt behov for transport og rensing av vann, ser vi at det er et stort potensial for gode løsninger på dette området framover. Gjennom oppkjøpet får vi 32 nye kollegaer med spesialkompetanse innen pumpeteknikk i et selskap som har en meget god posisjon i markedet og er kjent som en kvalitetsleverandør, sier Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell.

Fremover vil Intec Pumper sine kunder få tilgang til Ahlsells produktsortiment og logistikktilbud, mens Ahlsells kunder i enda større grad vil oppleve at de får «alt på ett sted».

— Helt siden oppstarten har vi satt leveringspresisjon, pålitelighet og kvalitetsprodukter i høysetet. Ahlsell er kjent for å være gode på disse punktene selv, så da de kom på banen visste vi at dette oppkjøpet kom til å bli et løft for alle kundene våre, sier Ole Andre Hellem som er daglig leder og eier i Intec Pumper.