Adressa: Sandbergs fraseparerte kone sendte inn bekymringsmelding til Statministerens kontor

Nyheter
6219

Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Line Miriam Sandberg (Frp), skal ha rapportert mulige sikkerhetsbrudd i mai.

I mai ble det kjent at fiskeriminister Per Sandberg var separert og flyttet til Mandal. Samme måneden skal ekskona til Per Sandberg, Line Miriam Sandberg, ha sendt bekymringsmelding til SMK om Sandbergs forhold til Bahareh Letnes.

I bekymringsmeldingen fra ekskona står det at «fremmede makter» har flyttet inn hos fiskeriministeren, skriver Adressa.

Sandberg svarte på meldingen med å rapportere ekskona for lekkasje av informasjon fra hans kalender, ifølge avisen.

TV2 skriver at Sandberg i juli skal ha stevnet Line Miriam Sandberg for Oslo tingrett. Line Miriam Sandberg har på sin side stevnet Per Sandberg for Senja tingrett. Etter det kanalen kjenner til skal det være sterk uenighet om flere forhold rundt skilsmissen.

Får støtte av datteren
Saken føyer seg inn i en rekke ting som har kommet frem i kjølvannet av oppstyret rundt Iran-reisen til Sandberg og Letnes. Spesielt har Sandberg fått kritikk for ikke å ha varslet Statsministerens kontor (SMK) om turen på forhånd, slik rutinene krever. Opprinnelig skulle Sandberg dratt på ferie til Tyrkia, men valgte på kort varsel å endre reisen til Iran.

Sandberg skal senere ha sagt at han med vilje lot være å varsle om turen til Iran, og forklarte det med at han hadde «gode grunner».

Sandberg selv har ikke forklart hva grunnene er, men i et intervju med TV2 sier Sandbergs datter fra første ekteskap, Charlotte Kjær Sandberg, at både Erna Solberg og Frps partileder Siv Jensen kjenner til at Per Sandberg lot være å varsle med vilje. Dette fordi han ikke ønsket at ferieplanene skulle bli lekket til media eller andre ved at ekskona fikk kjennskap til planene. Ifølge datteren skal tidligere ferieplaner ha blitt lekket.

– Det er ingen unnskyldning, for interne rutiner skal følges. Men som datter har jeg forståelse for at når ferie og reiseplaner blir lekket internt, så vil man reagere med skepsis og handle deretter, sier hun til kanalen.

Ifølge kanalen ønsker ikke Sandberg å kommentere saken, men er klar over at datteren uttaler seg.

Må svare Stortinget
Denne uken må både fiskeriminister Per Sandberg og statsminister Erna Solberg svare skriftlig på en rekke spørsmål fra Stortinget rundt Sandbergs Iran-reise.

– Statsministeren skal svare Stortinget på de spørsmålene som er stilt, og har ingenting å si før det skjer, sier statssekretær Rune Alstadsæter (H) ved SMK til TV2.

Line Miriam Sandberg har ikke ønsket å uttale seg om bekymringsmeldingen hun skal ha sendt.