Abyss Aqua bestiller ny hurtiggående dykkerbåt 

Nyheter
28043

Kristiansundselskapet Abyss Aqua har inngått kontrakt med Maritime Partner i Ålesund om levering av et hurtiggående fartøy for havbruk.

Den nye båten er en ALUSAFE 1500 LDV (Light Diving Vessel), og er i hovedtrekk lik ”Fosna Triton” som Maritime Partner overleverte til Abyss Aqua i mai 2016. Båten er utviklet i nært samarbeid med rederiet, og skreddersydd for servicearbeid og dykking for havbruksnæringen.

– Vi er svært takknemlige og glade for at Abyss Aqua kommer tilbake til oss etter at de har fått erfart egenskapene og kapasitetene til ”Fosna Triton”, sier salgssjef Stig Flem i Maritime Partner i en pressemelding.

Kjapp
Fartøyet er 15 meter langt, har en toppfart på 35 knop, er meget sjødyktig og utrustet med det beste som er å få av dykkerutstyr. ALUSAFE 1500 LDV er designet og bygget for å takle alle sjø- og værforhold, og kan rekke over store strekninger på kort tid.

– Med denne kontrakten tar vi et nytt og viktig steg innen havbruk. Dette er et relativt nytt satsingsområde for oss, men et markedssegment hvor vi har kunnet overføre kunnskap og erfaring bygd opp over mer enn 20 år, sier Flem.

Abyss Aqua er en del av Abyss Group, og er et av landets største servicebåt-rederier for havbruk. Selskapet er en komplett leverandør av servicetjenester til næringen, inklusiv alle typer undervannsarbeid.

Rett utstyr
– Det er stor og tøff konkurranse i denne bransjen, men vi ser for oss fortsatt vekst. Det handler om å ta marked, og da må man ha rett kompetanse og rett utstyr, sier Øystein Kjønhaug, som er daglig leder i Abyss Aqua.

ALUSAFE 1500 LDV tilfredsstiller rederiets krav til arbeidsdykking og sikkerhet, og har gode fartsegenskaper.

Arbeidsområde
– Den har et enormt arbeidsområde selv i dårlig vær. Til tross for at båten bare er 15 meter lang er den maksimalt utnyttet, og alt er lagt til rette for å tilfredsstille det nye kravet om fire dykkere om bord.

Den er klassifisert av Sjøfartsdirektoratet for bruk i liten kystfart, det vil si at den kan gå utaskjærs og operere langs hele norskekysten.

Hoveddimensjoner ALUSAFE 1500 LDV – Light Diving Vessel:

Lengde over alt                      16,36 meter

Total bredde                           4,60 meter

Ant. passasjerer/mannskap   4/6

Fart                                         35 knop

Motor                                     Scania DI13

Vannjett                                  Hamilton HJ364