Aarskog og to lokale oppdrettere har bladd opp for å sikre videre drift i denne butikken

Nyheter
1955

Konsernsjef i Mowi, Alf-Helge Aarskog, har sammen med Marø Havbruk og Svanøy Havbruk kjøpt kai og eiendommen på Svanøy, der Svanøy Handel driver butikk og kro.

Dermed er den sørligste øya i Flora kommune i Sogn og Fjordane med rundt 40 fastboende sikret butikk også i fremtiden, skriver Firdaposten.

Ifølge avisen har Aarskog og de lokale oppdretterne, sammen med Svanøy Stiftelse og daglig leder Johan Trygve Solheim, stiftet eiendomsselskapet Svanøybukt Eiendomsutvikling med en aksjekapital på to millioner kroner. Fra før av er folkeaksjeselskapet Svanøy Segl Inn på plass, som skal være et rent driftsselskap.

Svanøy Segl Inn med Lisa Myklebust som daglig leder tok over butikkdriften 1. april.

– Et rykende ferskt regnskap viser et pent overskudd på driften nå i første halvår. Vi har fått en ny leieavtale med de nye eierne, som gjør at husleien vår er halvert, sier styreleder Ronald Reksten.

Avisen skriver at Aarskog jobbet i den lokale havbruksnæringen på starten av yrkeskarrieren, og har venner og kjentfolk på øya, samt er hytteeier i området.

Ifølge hjemmesiden til Svanøy Havbruk er det 24 helårs arbeidsplasser på øya knyttet til Svanøy Havbruk, Marø Havbruk og Svanøy Røykeri.