Men «bare» 40.100 tonn var egen fisk.
Det skriver VOL.
Det nøyaktige slaktevolumet for Nord-Norges største lokaleide havbruksselskap var 69.240 tonn fisk i 2018, som er 750 tonn mindre enn i 2017. 29.140 tonn av dette var altså fisk som ble slaktet for andre bedrifter.
Ifølge avisen er de tre andre oppdretterne i Vesterålen, Egil Kristoffersen & Sønner, Øyfisk og Eidsfjord Sjøfarm, enige om at 2017 var et bedre år slaktemessig enn 2018.
Egil Kristoffersen & Sønner slaktet rundt 4.600 tonn fisk i 2018. Øyfisk slaktet rett i overkant av 4.000 tonn fisk. Eidsfjord Sjøfarm på sin side slaktet 14.200 tonn fisk, men det er en nedgang i slaktevolumet på rundt fire prosent fra 2017.
Alle tre har troen på et bedre slakteår i 2019, skriver avisen.