Mandag sendte Canada sin første astronaut på seks år opp i verdensrommet. I bagasjen til David Saint-Jacques fant man blant annet røkt laks.
Et spørsmål som stadig dukker opp når astronauter drar opp i verdensrommet: Hva tar de med seg i bagasjen? Familiebilder, bøker, eller kanskje litt sjokolade?
Mandag forlot den canadiske astronauten David Saint-Jacques jorda for et seks måneder oppdrag i verdensrommet.
Før avgangen med romfartøyet fra Kasakhstan, fortalte Saint-Jacques at han hadde fylt bagasjen med røkt laks. Det hadde visstnok de to andre astronautene om bord i fartøyet også gjort, ifølge Journal De Montreal.
Laksen kom fra det Québec-baserte selskapet Monsieur Émile Smokehouse. Ifølge eieren av røkeriet, Cathy Poirier, har Saint-Jacques vært en fan av laksen i åresvis.
– Jeg vet også at hele gjengen spiste laks dagen før take-off. Det er litt morsomt, sier Poirier.