Fjellørretoppdrettere jakter 400 mill: – Vi har ingen problemer med å få finansiert prosjektet

Nyheter
2062

Oppdal Fjellmat & Fjellfisk er ikke er i mål med finansieringen, men bekrefter at det vil komme inn nok midler til deres prosjekt på landbasert oppdrett av ørret. 

– Vi har ingen problemer med å få finansiere prosjektet. Det er et stort og krevende prosjekt, men med et betydelig lønnsomhetspotensial. At vi ikke ønsker å avsløre hvilke finansieringsmuligheter eller hvilke investorer vi er i dialog med, betyr ikke at det er vanskelig å få folk med, snarere tvert i mot. Jeg har hentet inn adskillig med millioner med kroner til innovasjonsprosjekter i andre industrisektorer tidligere og opplever dette som et vesentlig enklere case å løfte, skriver styreleder i selskapet, Stein Kjartan Vik i en e-post til iLaks.

– Alle kritiske forhold er avklart
Vik skriver videre til iLaks at de er feilsitert av lokalavisen Opdalingen på at det er vanskelig å få folk til å satse på prosjektet.

– Det er ikke noe i norsk lovgivning som hindrer oss i å realisere vårt prosjekt. Det tar riktignok sin tid (flere år) å jobbe seg gjennom prosessen med konsesjonssøknader for uttak av vann (NVE), akvakulturkonsesjon, reguleringsplaner osv. Alle nødvendige prosesser for at vi skal kunne bygge og realisere prosjektet går sin gang og det er som sagt ingenting som tyder på det skal stoppe prosjektet. Alle kritiske forhold som kunne ha stoppet prosjektet er avklart og sjekket ut, fortsetter Vik.

Anlegget på rundt 100 dekar skal ligge ved Skoremsbrua ved laksevassdraget Driva i Oppdal, og har en prisramme på 350-400 millioner kroner. Planen er å starte byggingen på sensommeren 2019.

Ingen avklaring rundt settefiskanlegg
I mars skrev avisen OPP at Oppdal Fjellmat & Fjellfisk overtar Straumsnes Settefisk. Det avviser også Vik.

– Vi har vurdert oppkjøp av et settefiskanlegg for å ha det som base for vårt avlsprogram, men om det er Straumsnes eller ett annet anlegg har vi faktisk aldri uttalt oss om, skriver han til iLaks.

Selskapet leverte rett før pinse en søknad om tillatelse til uttak av grunnvann.

– Det har tatt tid å komme hit, faktisk nesten to år, men dette må regnes som en viktig milepæl for prosjektet, sier daglig leder Olav Skjøtskift til Opdalingen.