Sævareid Fiskeanlegg har nylig tatt i bruk en ny produksjonshall.
– Det er første gang vi produserer fisk på denne måten, så det har vært mye å sette seg inn i. Stort sett har det gått bra, men vi ser at vi må gjøre noen tekniske endringer for å gjøre det enda bedre, forteller daglig leder Gustav Folkestad til Os & Fusaposten. Hallen benytter resirkulering av vannet.
I tillegg har selskapet, som fyller 40 år i år, en ny slamtørker. Den leverer tørket slam til Bioretur, hvor fiskeslammet blir blandet med hestemøkk og deretter solgt som organisk gjødsel.
Folkestad forventer at bedriften skal produsere rundt 10 millioner smolt med en snittvekt på 200 gram til neste år. Omsetningen i 2017 brøt en barriere, da den for første gang passerte 100 millioner kroner.
– Jeg tror ikke det blir noe problem med overproduksjon, men det er viktig å holde fokus på smoltkvaliteten når vi øker produksjonen, sier han.
Sævareid Fiskeanlegg kontrolleres av Bolaks og dets eiere, men selskap som Bremnes Fryseri, Lingalaks og Tombre er også medeiere.