Lerøy fikk feilaktig ILA-mistanke på to lokaliteter: – Dette viser at alvorlige feil kan forekomme

Nyheter
1723

Konserndirektør Stig Nilsen har tillit til at Veterinærinstituttet gjennomfører nødvendige tiltak for å forebygge lignende tilfeller.

Tidligere idag ble det kjent at Mattilsynet avkrefter mistanke om infeksiøs lakseanemi (ILA) ved to oppdrettslokaliteter i Møre og Romsdal, begge tilhørende Lerøy Midt.

Les også: Avkrefter ILA-mistanke på ytterligere to lokaliteter

– Vi er orientert om at ILAV-påvisning på våre lokaliteter i Høybuvika skyldtes en kontaminering på laboratoriet og ikke en reell ILAV-påvisning slik man først mistenkte og at dette også var tilfellet i forbindelse med en lignende sak på Profunda nylig, sier Stig Nilsen, konserndirektør havbruk i Lerøy, til iLaks.

En påvisning av ILA vil kunne gi alvorlige skader for et oppdrettselskap, i form av tvangsslakt og tunge økonomiske tap.

– Dette viser at alvorlige feil kan forekomme, også blant de mest kompetente. Vi tar dette til etterretning og ønsker god dialog om hvordan man i fremtiden kan forhindre at slike hendelser kan medføre skade på næringen og enkeltselskaper.

– Vi har tillit til at Veterinærinstituttet gjennomfører nødvendige tiltak for å forebygge lignende tilfeller frem i tid, sier Nilsen videre.