Økningen i fôrsalget reduserer veksttakten.
Etter en feberhet høst med rekordhøyt fôrsalg, faller sjøtemperaturene og soltimene. Med dette avtar laksens apetitt og fôringen reduseres. Ifølge Lusedata er snittemperaturen i norske oppdrettsmerder nå 7,2 grader – marginalt kaldere enn på samme tid i fjor.
I løpet av de siste fire registrerte salgsuker, til og med uke 48, ble det omsatt 141.779 tonn laksefôr. Det er moderate fire prosent mer enn i tilsvarende periode i 2016, viser siste utagave av Akvafakta.
Hensyntatt at den norske laksebiomassen ved månedsskiftet november/desember var ni prosent høyere enn hva den var ett år tidligere, og at mer laks følgelig spiser mer fôr, er reduksjonen i fôrsalget bemerkelsesverdig. Imidlertid fanger statistikken fra Akvafakta ikke opp eventuelle fôrlagre hos oppdretterne.
Totalt er det ved inngangen til desember blitt solgt 1.508.037 tonn fôr til oppdrettslaks i Norge. Det er en økning på seks prosent år over år.