Fiskeridirektoratet signaliserer utviklingskonsesjoner til Marine Harvest og NRS

Nyheter
2688

Fiskeridirektoratet har fattet tre vedtak med avklaringer om utviklingstillatelser.

Fredag kveld, i god tid etter børsens stengetid, kunne Fiskeridirektoratet opplyse om tre nye vedtak for utviklingskonsesjoner.

Her fremgår det at Blue Salmon Øyfisk har fått avslag på sin søknad om fire utviklingstillatelser for konseptet «Fresh Water Blue Farm».

Delvis avslag
Samtidig har Marine Harvest Norway fått delvis avslag på søknaden om åtte tillatelser til utvikling av konseptet «Marine Donut», men Fiskeridirektoratet går videre med behandling av søknaden.

I sitt brev til Marine Harvest skriver Fiskeridirektoratet at søknaden avslås «hva gjelder 5 140 tonn av tillatelsene det søkes om, jf. laksetildelingsforskriften § 28. Direktoratet vil likevel i tråd med det som fremgår under 16/5223 9 punkt 4 gå videre med behandling av søknaden oppad begrenset til tillatelser tilsvarende 1 100 tonn maksimalt tillatt biomasse.»

Et steg videre
Det samme gjelder Norway Royal Salmon (NRS) og Aker som har fått delvis avslag på søknaden om 15 tillatelser til utvikling av konseptet med halvt nedsenkbare offshore oppdrettsanlegg i stål. Også går Fiskeridirektoratet videre med behandling av søknaden.

NRS kommenterer i en pressemelding at de er blitt informert om at konseptet «Arctic Offshore Farming» er et steg videre i prosessen for endelig tildeling av utviklingstillatelser.

«Direktoratet har informert om at de ville gå videre med behandlingen av søknaden begrenset oppad til 2.995 tonn i MTB, men avviste søknaden med hensyn til de ytterligere 8.705 tonn i MTB det var søkt om. NRS og Aker søkte om 15 utviklingstillatelser (11700 tonn i MTB).»

Vurderer klage
«Norway Royal Salmon/Aker er glad for at myndighetene deler vår oppfatning om at konseptet representerer en potensiell ny produksjonsløsning innen lakseoppdrett, noe som kan bidra til videreutvikling av næringen. Norway Royal Salmon/Aker vil imidlertid sterkt vurdere å klage på beslutningen om å avvise de resterende MTB tonnene som inngår i konseptet», heter det videre i meldingen fra NRS.