Baader blir hovedleverandør for det nye lakseslakteriet på Storskjæret i Steigen.
Daglig leder i Baader, Robert Focke, er glad for selskapet er valgt av Cermaq Norway.
-Vi i Baader er stolte over å kunne få levere en høyteknologisk og banebrytende fabrikk for slakting og prosessering av laks, sier Focke.
Fabrikken får en grunnflate på omtrent 8000 kvadratmeter.
Ferdig andre kvartal 2018
I mars i år startet byggearbeidene på Cermaqs nye lakseslakteri på Storskjæret i Steigen.
Fabrikken skal stå ferdig og klar for oppstart i løpet av andre kvartal 2018.
Prosjektleder hos Cermaq Norway, Atle Kvist, sier at helheten var viktig for selskapet.
– Sammen med Baader kom vi fram til en god og helhetlig løsning for slakteriet som dekker dagens behov. I tillegg gir den oss en god plattform for fremtidig utvikling, sier han. For Cermaq er det en fordel å kunne forholde seg til én leverandør, sier Kvist.
Skal være best
Daglig leder i Baader Norge, Vidar Breiteig, skamroser den nye fabrikken.
-Å slå om seg med store ord skal en alltid være forsiktig med, men at denne fabrikken blir verdens beste og mest effektive lakseslakteri til nå er hevet over tvil, sier han.
Han sier videre at målet er å være best.
-Den ypperste kvaliteten kommer fiks ferdig opp fra merdene. Vår fabrikk skal ivareta denne kvaliteten på en bedre måte enn andre lakseslakteri- og prosessfabrikker, sier han.
Selskapet har totalansvaret og står som ansvarlig kontraktør også for underleverandører til anlegget.
Hovedleverandør
Modulf Barstad i Baader Norge forteller at kommer til å bli en høyteknologisk fabrikk.
-Vi har ansvaret for hele flyten. Det vil si fra levende fisk kommer inn på anlegget til den er ferdig pakket ved hjelp av den nye høyhastighets hel-fisk pakke-graderen til Baader. Og alt dette skjer i en fabrikk med høyteknologisk automasjon styrt av Baader sin egen utviklede programvare «B’Logic Processing Software», som integrerer CodeIT sin unike software for merking/labeling. Dette gir kunde én software plattform for hele fabrikken. Cermaq vil med dette få den første fabrikken etter «Industry 4.0 manufacturing facility» standard, sier han.
Ifølge Baader vil fabrikken bli et viktig utstillingsfirma for selskapet.
-Fisken følges hele veien fra merd via ”stun & bleed” og videre til sløyemaskiner, der den blir sløyd, veid og fotografert for innvendig kvalitetsangivelse. All registrert informasjon følger deretter hver enkelt fisk og gjør den sporbar helt frem til kunde, avslutter han.