Russland forlenger importforbudet for fisk ut 2018

Nyheter
1344

Russlands president Vladimir Putin har undertegnet et dekret som forlenger en embargo på matvarer fra EU og flere vestlige land, inkludert Norge, frem til utgangen av 2018. 

Beslutningen ble tatt av Putin på fredag – dagen etter at EU forlenget sine økonomiske sanksjoner med seks måneder mot Russland som følge av Moskvas rolle i den pågående uroen i Øst-Ukraina, og at de ikke var i stand til å opprettholde sin del av fredsavtalen i regionen, rapporterer Efe News.

– EU har besluttet å utvide sine sanksjoner mot Russland. Russland vil forlenge sine tiltak ut 2018, uttaler statsminister Dmitry Medvedev.

Listen over forbudte matvarer omfatter frukt og grønnsaker, kjøtt, fisk og meieriprodukter.

På sin side begrenser Brüssel-sanksjonene mot Russland landets tilgang til EU-markeder og fokuserer spesielt på statseide olje- og forsvarssektorer.

Senior EU-tjenestemenn har anklaget Russland for å ikke implementere bestemmelsene i den såkalte Minsk-avtalen, som søker å de-eskalere den pågående konflikten mellom pro-muslimske separatister og den ukrainske hæren i Ukrainas russiske grenseområde.