Slaktevolumene var 10.700 tonn laks, sløyd vekt.
Oppdrettsegmentet, isolert sett, ble gjort opp med en operasjonell EBIT på 294,3 millioner danske kroner, som tilsvarer 34,44 kroner per kilo. Som i foregående kvartal, hadde høye spotpriser en negativ effekt på i VAP-segmentet, som bokførte EBIT på -46,7 millioner danske kroner i kvartalet. FOF-segment (fiskemel, olje og fôr) ga en EBITDA på 62,4 millioner danske kroner for Q3 2016.
Tilfredsstillende
– Bakkafrost leverte et tilfredsstillende resultat for tredje kvartal 2016. Spotprisen fortsetter å være høy, men marginalt ned fra forrige kvartal og vårt oppdrettsegment leverte en meget god margin. VAP-segmentet sliter når spotprisene er høye, men noen positive endringer ble gjort i kvartalet.
Segmentet for fiskemel, fiskeolje og fiskefôr fortsetter å levere sterke resultater. Fremtiden er spennende med oppdrettsvirksomheten i Suðuroy som nå blir en del av Bakkafrost Group, noe som gir oss nye muligheter, sier konsernsjef Regin Jacobsen i en kommentar.
Blant høydepunktene siste kvartal var oppkjøpet av konkurrenten Faroe Farming.
Les også: Bakkafrost sluker Faroe Farming
Sterk etterspørsel etter laks i nesten alle markeder, har resultert i en betydelig økning i lakseprisene. Det globale tilbudet av atlantisk laks er forventet å øke bare rundt
en prosent i 2017, sammenlignet med 2016, skriver Bakkafrost i en børsmelding.
Risiko
Markedet er en av Bakkafrost mest vesentlige risikoområder. Bakkafrost har en geografisk og en markedsprisbasert tilnærming for å redusere eksponering for markedsrisiko. For å diversifisere den geografiske markedsrisiko, selger Bakkafrost sine produkter til alle de største laksemarkedene i verden, USA, Østen, Europa og Russland.
Bakkafrost guider et slaktevolum på 56.000 tonn sløyd vekt i 2017, en oppgang fra 47.500 tonn i år. Selskapet varsler forøvrig bygging av en laksemel og -oljefabrikk i Fuglafjørður. Denne vil bli drevet av datterselskapet Havsbrún.