Lander fem-års kontrakt for ny brønnbåt

Nyheter
1949

Oppdretternes Miljøservice (OMS) er et samarbeid mellom de lokalt eide oppdretterne SinkabergHansen, Midt-Norsk Havbruk, SalmoNor, Emilsen Fisk og Bjørøya, samt Val videregående skole. Gjennom sitt samarbeid gjennom OMS oppnår eierselskapene stordriftsfordeler som muliggjør blant annet langtidsavtaler av brønnbåter.

Den nye langtidsavtalen er inngått for nybygget «Ronja Ocean», som har en kapasitet på 3.200 kubikkmeter. Avtalen har en varighet på minst fem år.

Båt nummer fire
«Ronja Ocean» blir den fjerde brønnbåten som går inn i langtidsavtale for OMS, og vil gi OMS en totalt brønnbåtkapasitet på 8.600 kubikkmeter.

– Jeg er fornøyd med å kommet til enighet med Sølvtrans om en avtale som gir oss økt kapasitet allerede fra 1. mars 2017. Den nye kapasiteten gjør det mulig for oss møte utfordringene og veksten våre eiere står ovenfor i årene som kommer, sier Gudbrand Sørheim, daglig leder i OMS.

– «Ronja Ocean» er et fremtidsrettet effektivt fartøy som aktørene i vår region vil få stor glede av, blant annet med en unik og miljøvennlig teknologi innen ferskvannsbehandling.
Gjennom samarbeid i OMS har små og mellomstore oppdrettere mulighet til å ha en flåte bestående av verdens mest moderne brønnbåter, legger han til.

Under bygging
Sølvtrans-sjef Roger Halsebakk er tilfreds med avtalen.

– Vi er utrolig glade for at OMS valgte oss som leverandør og er ydmyke for den store tilliten oppdrett gruppen gir oss. Det passet veldig godt for oss at vi hadde en båt under bygging og tilgjengelig for OMS sitt behov.

«Ronja Ocean» som vil etter planen bli levert fra Kleven 1. mars 2017.

– Båten er videreutviklet i fra våre to nybygg som kom ut i 2013 og 2014, og er spesielt egnet for dagens utfordringer med lus. Dette er første brønnbåt med ekstra vannkapasitet for gjenbruk av ferskvann, sier Halsebakk videre.

Sølvtrans er verdens største brønnbåtselskap for transport av laks og ørret. Ålesundrederiet er ledende innen «lukket system»- teknologi som virker positivt for miljø og dyrevelferd. Selskapet har også utviklet en effektiv gjenbruksbruk av ferskvann for behandling av fisk. Flåten består for tiden av 19 moderne brønnbåter i drift og 4 båter under bygging for levering i 2016 og 2017. Båtene er i hovedsak beskjeftiget på lange kontrakter med ledende oppdrettsselskaper i Norge, Skottland, Canada og Tasmania.