Science-journalist mener GMO-laks er trygg

Nyheter
1266

Science-journalist Emily Anthes sier at forbrukerne ikke skal frykte genmodifisert (GM) laks, den første godkjente genmodifsierte mat i USA, melder CBC.ca ifølge Undercurrent.

Forrige måned godkjente US Food and Drug Administration genmodifisert oppdrettslaks utviklet av selskapet AquaBounty Technologies, en avgjørelse som viste seg å være svært kontroversiell.

Grundig testet
Men Anthem hevder at det ikke er noen grunn til å frykte det mange har kalt «Frankenfish».

– Denne fisken har blitt grundig testet, grundig studert – langt bedre undersøkt enn de fleste av matvarer og fisk og andre ting som dukker opp på vår middagstallerken. Og alle data vi har så langt tyder på at disse fiskene er trygge, sier hun.

Anthes sier at prosedyren er trygt for dyret, for konsum og for miljøet.

Overfiske
Bruken av GM-laks har også potensial til å redusere presset på overfiskede laksestammer.

– De ville laksebestandene er ekstremt beskattet, fisken forsvinner fra naturen, og hvis du har denne kilden av oppdrettslaks som vokser raskere, det kunne potensielt – og igjen, dette er hvis fisken blir produsert i stor nok skala, kan det lindre noe av fiskepresset på villaksen, sier Anthes.

Les hele saken HER