SalmoBreed satser stort i Salten

Nyheter
1788

Det skriver SalmoBreed i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyde med avtalen og ikke rent lite stolte av å kunne bli først i landet med å tilby rogn produsert i et 100 prosent biosikkert miljø, forteller administrerende direktør Jan-Emil Johannessen i SalmoBreed.

Full kontroll
Produksjonen i Salten vil foregå på land, noe som betyr at vi har full kontroll på bakteriologi, virus og parasitter fra produksjon av stamfisk til ferdig rogn.

Johannessen forklarer at en biosikker produksjon vil åpne for nye muligheter for eksport av rogn til markeder som i dag ikke er tilgjengelig for norske rognprodusenter.

– Gjennom kontrollert temperatur og lysstyring, vil vi også kunne tilby våre kunder leveranse av rogn hver dag gjennom hele året, forteller han. – Dette kan vi allerede levere i dag fra vårt islandske søsterselskap, Stofnfiskur, men etterspørselen er stor og vi ser frem til også å kunne tilby helårlige leveranser fra Salten, legger han til.

Nytt selskap
Det vil bli opprettet et nytt selskap, Salmobreed Salten AS som skal eies 50/50 av SalmoBreed AS og Salten Stamfisk AS. Dette selskapet skal stå for prosjektering, utbygging og drift av anlegget. Styreleder i Salten Stamfisk, Geir Wenberg, uttrykker at han er veldig fornøyd med at SalmoBreed og deres nye eier Benchmark Holding vil satse så sterkt i Salten.

– Det nye anlegget vil ha en kapasitet for en årsproduksjon av 100.000.000 rognkorn og vil bidra til flere arbeidsplasser i Sørfold kommune. Den første anleggsfasen forventes ferdig høsten 2017, avslutter Wenberg.