– Jeg har holdt på med laksen i åtte år og har vært i Japan en rekke ganger for å jobbe sammen med japanske sushi- og sashimikokker. De er svært begeistret for Aurora-laks, sier Lerøys egen stjernekokk Fredrik Hald til iTromsø.no.
«Aurora»-laks – som merkevaren er døpt – er spesialtilpasset de rå lakserettene sushi og sashimi, forteller han videre.
Kald sjø
– Det er en type laks som har en spesiell form for fettmarmorering som gjør den spesielt egnet til å spise rå. Den er like fet som annen laks, men den oppleves ikke fet i munnen, sier Hald.
Det er de spesielle klimatiske forholdene i Nord-Norge som gjør fisken annerledes enn vanlig oppdrettslaks.
– Det tar lengre tid å dyrke den på grunn av det kalde vannet her oppe, sier kokken.
ASC-sertifisert
– Vi føler oss trygg på at norske forbrukere også vil like fisken like godt som japanerne, sier Renate Larsen.
Hun er administrerende direktør i Lerøy Aurora, Lerøy Seafood Groups heleide datterselskap i Troms.
– Aurora-laks blir produsert etter den høyeste miløklassifiseringen – ASC – som er et miljøstempel som blant andre Verdens naturfond, WWF, står bak, legger hun til.