Kleiva og Gratanglaks satser på Stingray

Nyheter
1378

Kontrakten er nylig inngått og Stingray er allerede i gang med produksjon av enhetene.

– Dette er vår største kontrakt så langt, og bekrefter at vi nå for alvor er på vei inn i markedet med en alternativ ikke-medikamentell metode for avlusing på laks, bekrefter daglig leder, John Arne Breivik i Stingray Marine Solutions.

Les også: Stingray-kontrakt for Karstensen og Marø

Gode erfaringer
– Diskusjonen mellom selskapene har pågått en stund og vi har hatt en grundig prosess med valg av denne metoden, sier driftssjef Lars Berg.

Stingray har svart på alle de spørsmålene vi har hatt knyttet til fiskevelferd, funksjonalitet, mulige forbedringsområder, samt ikke minst service og drift av enhetene. Han bekrefter også at de har besøkt både Stingray i Oslo og Sulefisk i Sogn, hvor de har meldt om gode erfaringer med bruk av optisk avlusing.

– Kleiva Fiskefarm og Gratanglaks har jobbet systematisk med lus over lengre tid, påpeker daglig leder i Kleiva, Johannes Arvesen, med en klar målsetning om å produsere høyeste kvalitet laks med minst mulig bruk av medikamentelle metoder.

Selskapene har en nedfelt strategi om at de skal bort fra medikamenter i lusebehandlingen, og har høye forventninger om at Stingray sin løsning med laser kan bli et viktig bidrag til dette.

Teknologi
Tore Lundberg som er daglig leder i Gratanglaks legger til at denne satsingen utgjør en betydelig investering i ny teknologi for selskapene, og at de håper dette kan bidra ytterligere til at de har god kontroll med lusenivåene også i fremtiden. Han får støtte av styreleder Stein Ivar Antonsen, som utdyper at de også vil jobbe tett med Stingray Marine Solutions for å vise frem ny teknologi.

– Vi har med dette samarbeidet fått nye og offensive oppdrettsselskaper i kundeporteføljen, der satsing på reduksjon av håndtering, pumping og sulting av fisken er helt avgjørende, avslutter havbruksbiolog Odd Mikkelsen i Stingray.