Stinn brakke på rekrutteringstreff

Nyheter
741

– Vi var spente på hvordan responsen ville bli, men bare et par dager etter at vi gikk ut med invitasjonen, måtte vi stenge påmeldingen. Det var smekkfullt, sier Sindre Rosenlund og Marie Urdal, som er med og arrangerer «A future in the blue» til Sysla.no.

Noen av Norges største sjømatselskaper i The Seafood Innovation Cluster er vertskap når studenter fra UiB, BI, HiB og NHH for første gang skal få presentert mulighetene som ligger i marin sektor. The Seafood Innovation Cluster er et initiativ fra verdens største produsenter av laks og står for 35 prosent av verdens produksjon av laks. Arrangementet torsdag er et samarbeid mellom Marine Harvest, Lerøy Seafood Group, Grieg Seafood, Salmon Group, EWOS, UiB, Havforskningsinstituttet, NHH, Nofima, NIFES og YoungFish.

Samfunnsøkonomi
Marie Urdal studerer samfunnsøkonomi, men har praksis i Fiskeriforum Vest.

– Før jeg begynte her, tenkte jeg aldri på at fisk og sjømat kunne være en bransje som passet for noen med min bakgrunn. Nå ser jeg at mulighetene er der, både for meg og de som studerer jus, økonomi, IT, samfunnsvitenskap og en rekke andre fag, sier Urdal.

Masteroppgave-stipender
En av grunnene til at folk står i kø for å være med, er at det skal lyses ut fem stipender til studenter som skal skrive masteroppgave. De som får stipend, vil både få 10.000 kroner og en fadderbedrift som de kan være tilknyttet når oppgaven skal skrives.

Arrangementet foregår i Bergen, hos verdens største fiskefôrprodusent, Ewos. I tillegg til at casene til masteroppgavene skal presenteres, skal Ewos, Marine Harvest, Young Fish og Havforskningsinstituttet fortelle om karrieremulighetene i den hurtig voksende sjømatnæringen.