Aqua Chile tar kontroll i Invermar

Nyheter
768

Aqua Chile har avtalt å kjøpe en kontrollerende eierandel i lakseoppdretteren Invermar for 30 millioner dollar. Gjeldstunge Invermar, som lenge har vært på jakt etter en kjøper, avslørte nyheten i et varsel til Santiago-børsen. Invermars aksjer skyter opp 25 prosent på nyhetene, skriver Undercurrent News.

Ifølge avtalen vil Aqua Chile erverve en eierandel ved å delta i en kapitalforhøyelse til 30 millioner dollar i Invermar, heter det videre. Avtalen er betinget av ulike forhold, inkludert due diligence. Partene har satt en frist til 30. november for å fullføre avtalen.

Invermar ledes av Heinrich Albert Strelow Fiedler, som har vært konstituert administrerende direktør siden 2. oktober, etter oppsigelsen til Andres Parodi, som har gått til Cooke Aquaculture i den nyopprettede rolle som regionsjef for Latin-Amerika.

Dette er ikke første gang av avtale om salg av Invermar er signert. I april 2013 hadde selskapets kontrollerende familie Montanari nådd en avtale om å selge 54 prosent eierandel til Cooke Aquaculture for 20 millioner dollar i kontanter. Men den avtalen kollapset i juli samme år.