Bollingmo går fra Optoscale til Previwo

Nyheter
0

– Jeg ser store muligheter for probiotika i norsk oppdrettsnæring, sier Bollingmo. 

Bollingmo har lang arbeidserfaring fra sjømatnæringen og har de siste årene jobbet som salgsleder i Optoscale. 

– Jeg har vært med på den spennende reisen å bygge et selskap fra start up til å bli et vekstselskap. Jeg ser samme potensial i Previwo som med sitt produkt Stembiont kan vise til gode resultater for reduksjon på sår og lus, sier Bollingmo i en pressemelding. 

Gode bakterier
Previwo har utviklet en probiotisk plattform der produktet Stembiont er spesialutviklet til laks og ørret som påføres smolt i settefiskanlegg. Probiotika er gode, levende bakterier som bidrar til økt fiskehelse. 

– Jeg gleder meg til å starte og synes det er veldig inspirerende å jobbe med et helnorskt bioteknologiselskap som Previwo, der utviklingen av teknologien og forskningen kommer fra Norge og direkte jobber med å forbedre fiskehelsen, sier Bollingmo. 

– Jeg føler en av suksessfaktorene til Previwo sitt Stembiont nettopp kommer fra det å ha den direkte nærheten til forskning, ekspertise og lakseindustrien som er i Norge, sier han. 

Administrerende direktør i Previwo, Lars Kristian Bredahl, er stolt over sin nye ansettelse. 

– Med Andreas topper vi nå laget, sier han. 

Forskning
Previwo har hatt en god utvikling de siste årene, men har ambisjoner om videre vekst. Selskapet har i en tidlig fase hatt fokus på forskning og dokumentasjon av effekten av probiotika. 

– Vårt produkt Stembiont har vært forsket på siden 2014. Vi har nå god dokumentasjon på at probiotisk laks har mindre lus, færre sår og høyere overlevelse, sier han. 

Nylig ble resultatene fra FHF-prosjektet iFelt- publisert, som viser at fisk badet i probiotiske bakterier fikk betydelig mindre påslag av kjønnsmoden lakselus i sjø i merd. 

– Vi har stor tro på at vi kan bidra til å løse utfordringene norsk oppdrettsnæring har hatt med lus og sår. Med Andreas er vi nå godt rustet til å nå målene vi har satt oss, avslutter Bredahl.