Giske skriver dette i en debattartikkel i Dagens Næringsliv. Det skjer i en passasje der han argumenterer for at selskapet bør forbli norsk for å sikre hovedkontorfunksjoner.
-Derfor hadde det vært en god løsning om Cermaq ble sammenslått med en av de andre store aktørene, med et fortsatt statlig deleierskap stort nok til å sikre en norsk forankring. Det er fortsatt mulig å finne en slik løsning, også med Marine Harvest. Men i så fall må prisen reflektere Cermaqs verdi, skriver Giske.
Han går i rette med en lederartikkel i Dagens Næringsliv. Giske peker på at staten tjente en milliard kroner på å nekte en fusjon mellom Marine Harvest og Cermaq.
-Grunnen til at vi sa nei til salg av Cermaq i fjor var at budet ikke reflekterte Cermaqs verdi. Både Næringsdepartementets egne beregninger og eksterne rådgiveres vurderinger var klare: Å akseptere budet ville være å selge til underpris. Historien viser at vi hadde rett.
Giske peker i artikkelen på at DN frykter idustridød hvis Cermaq selges til Mitsubishi, men han peker på at det finnes et alternativ.
-Staten kan la være å selge Cermaq, og ivareta verdien av eierskapet ved fortsatt å nyte godt av verdiskapingen og lønnsomheten i selskapet, skriver Giske.