Harbor vil vokse – og henter 20 millioner kroner i frisk kapital

Nyheter
0

Fiskehelseselskapet Harbor opplever kraftig vekst og styrker nå både kapital, kapasitet og teknologi for å møte etterspørselen etter sin miljøvennlige løsning mot lakselus og maneter.

Harbor utvikler og leverer Harbor Fence – et fleksibelt, elektrisk barrierekonsept som beskytter oppdrettsfisk mot lakselus og perlesnormanet, uten bruk av kjemikalier. Nå opplever selskapet et kommersielt gjennombrudd og har nylig signert rekordmange kontrakter med oppdrettere langs hele kysten.

– Vi ser at kundene i økende grad prioriterer forebygging fremfor behandling, og at kombinasjonen av effekt mot både lus og maneter skaper reell verdi, sier Christian Eritzland, salgsansvarlig i Harbor, i en pressemelding. – Det er motiverende å oppleve så sterk respons i markedet.

For å møte markedet, skalerer selskapet nå opp produksjonskapasiteten betydelig. Samtidig har Harbor nylig lukket en emisjon på nær 20 millioner kroner – fulltegnet av eksisterende aksjonærer.

– Emisjonen gir oss både handlekraft og trygghet til å vokse i takt med markedet, sier daglig leder Christian Bjørnsen. – At våre eiere støtter oss så helhjertet, er en viktig bekreftelse på strategien og det vi bygger videre på.

Her henges Harbor Fence opp ved Bremnes Seashore sin lokalitet Trettholmosen. Foto: Peter Tubaas / Vestland Media

FoU-sjef Tarald Kleppa Øvrebø trekker særlig frem gjennomslaget i arbeidet mot perlesnormaneten:

– Det er svært positivt at forskningsinnsatsen nå omsettes i kommersielle leveranser. Dette viser at næringen tar biologiske utfordringer på alvor og søker bærekraftige løsninger.

Også store aktører følger utviklingen tett.

– Vi ser Harbor Fence som et viktig tillegg i verktøykassen vår for å redusere påslag og sikre fiskehelse, sier Vidar Aamo Nikolaisen, Region Direktør i Grieg Seafood Finnmark.

– At aktører som Grieg satser på teknologien vår, sender et tydelig signal om at bransjen ønsker nye og effektive verktøy. Vår ambisjon er å ha over 80 Harbor Fence installert i sjøen innen utgangen av 2026, kommenterer Christian Bjørnsen.