Med dette styrker selskapet sin satsing i Øst-Finnmark og legger til rette for større åpenhet, lokal verdiskaping og en mer kunnskapsbasert dialog mellom havbruksnæringen og samfunnet.
Det nye senteret i Kirkenes skal være en viktig døråpner inn til en næring i rask utvikling. Her får besøkende se og lære hvordan moderne havbruk foregår – med tydelig vekt på fiskevelferd, miljø og helårige arbeidsplasser i hele verdikjeden.
– Dette er en stor dag for oss. Vi er stolte over å åpne et visningssenter i hjertet av Øst Finnmark, og å gjøre kunnskapen om havbruk mer tilgjengelig for flere. Vi ønsker å vise fram hvordan næringen bidrar til både matproduksjon, arbeidsplasser og lokalsamfunn. Vi inviterer til en åpen og ærlig dialog om hva vi får til og hva vi må løse sammen, sier Kurt Einar Karlsen, daglig leder i Lerøy Aurora, i en pressemelding.
Langsiktig satsing i Øst-Finnmark
Lerøy har allerede betydelig aktivitet innen hvitfisk i Øst-Finnmark, med investeringer i Båtsfjord og Kjøllefjord. Nå styrkes tilstedeværelsen ytterligere på havbrukssiden.
– Vi har tro på Øst-Finnmark. Derfor investerer vi i både folk og anlegg – og ser store muligheter for bærekraftig vekst, flere helårige arbeidsplasser og framtidsretta løsninger. Dette er et viktig steg for å utvikle regionen som sjømatmotor, sier Karlsen.
Han viser også til regjeringens signaler om vekst i næringen:
– At regjeringen tydelig løfter frem behovet for bærekraftig vekst i havbruk er viktig for oss som satser i distriktene. Visningssenteret er ett av flere tiltak vi mener kan bidra til større innsikt, bedre dialog og framtidsrettet utvikling. Vår aktivitet støtter opp om vekst, skape arbeidsplasser og bygge en lys fremtidig i regionen, sier Karlsen.
Bygget på lokalt engasjement og vilje
Visningssenteret er etablert i Kirkenes sentrum og skal brukes aktivt overfor skoleklasser, ungdom, lokalbefolkning, næringsliv og alle som ønsker innsikt i havbrukets rolle i nord. Leder for senteret, Rebekka Andersen, har vært sentral i etableringen:
– Jeg er utrolig stolt over det vi har fått til her. Det har vært mye arbeid, men nå står vi klare til å åpne dørene. Vi skal vise frem en næring mange har hørt om, men få kjenner fra innsiden. Jeg gleder meg til veien videre – og til alle samtalene vi skal ha med folk som er nysgjerrige, sier Andersen.