– Det er på tide å slippe nye krefter til, sier Per Grieg Jr.
Etter 33 år som grunnlegger, daglig leder og styreleder i Grieg Seafood har Per Grieg Jr. valgt å tre ut av Grieg Seafoods styre på selskapets generalforsamling 4. juni.
Han har over tre tiår bygget Grieg Seafood opp til å bli verdens 9. største lakseoppdretter, med produksjon i Finnmark og Rogaland i Norge og British Columbia og Newfoundland i Canada.
Les også: – 50 prosent sannsynlighet for at alle eiendeler selges
– Det har vært et sant privilegium å utvikle og lede Grieg Seafood gjennom alle disse årene. Jeg har fått jobbe med mange fantastiske kollegaer i både inn- og utland. Ikke minst er det stort å ha vært med å bygge opp Norges nest største eksportnæring fra lokalsamfunn langs hele kysten. Nå er tiden inne for å gi stafettpinnen videre til neste generasjon, og jeg skal heie på både Grieg Seafood og næringen fra sidelinjen, sier Per Grieg Jr. i en pressemelding.
Han skiftet beite fra shipping til oppdrettsnæringen i 1992, da han som eneste «bygutt» var med å starte salgsselskapet Grieg Norwegian Salmon. Fra å kjøpe andeler av mindre oppdrettsanlegg i Rogaland i 1993, planlegger Grieg Seafood i 2025 å slakte 84 000 tonn med laks. Selskapet har i dag en markedsverdi på om lag 7,7 milliarder kroner.
Hans datter Nina Willumsen Grieg har vært fungerende konsernsjef i Grieg Seafood siden mars. Per Grieg Jr. gikk da av som styreleder og ble vanlig styremedlem. Styret har en pågående prosess for å ansette permanent konsernsjef.