BEWI fusjonerer tradingaktiviteten innen matemballasje med dansk konkurrent

Nyheter
0

BEWI har inngått en avtale om å fusjonere sin tradingaktivitet innen matemballasje med STOK Emballage. BEWI vil motta et kontantvederlag på 20 millioner euro i tillegg til en eierandel i den sammenslåtte enheten på cirka 15 prosent.

– Samarbeid med STOK gir en unik mulighet til å utvide matemballasjevirksomheten ytterligere med en svært dyktig partner, sier Christian Bekken, administrerende direktør i BEWI, i en pressemelding.

BEWIs matemballasjevirksomhet rapporteres for tiden under segmentet Emballasje og komponenter og har en nettoomsetning på 75 millioner euro. Virksomheten har en solid posisjon innen matemballasje i Norge og Island, med særlig fokus på sjømatindustrien.

STOK er en ledende distributør av emballasje i Danmark og Grønland, og tilbyr en helhetsløsning av emballasjeprodukter, maskineri, logistikktjenester og regulerings- og samsvarsrådgivning. Selskapet har strategisk plasserte lagre i Danmark, Grønland og Norge. I 2023 omsatte STOK for 113 millioner euro, dermed vil det sammenslåtte selskapet ha en årlig omsetning på nærmere 190 millioner euro og en klar strategi for videre vekst.

– STOK er en ideell partner for vår emballasjevirksomhet, og vi ser virkelig frem til å slå oss sammen med deres team av bransjeeksperter. De har en imponerende merittliste med lønnsom vekst over flere år, og deres brede og mangfoldige produktportefølje kompletterer vår veldig bra, og skaper et sterkt potensial for synergier og ytterligere vekstmuligheter, fortsetter Bekken.

Matemballasje. Foto: BEWI

Partnerskapet er i tråd med BEWIs tidligere kommunikasjon angående vurdering av strategiske partnere for sine divisjoner og intensjon om å øke eksponeringen for isolasjon og andre energieffektive løsninger. Salget forenkler strukturen i BEWIs emballasjevirksomhet, samtidig som det øker konsernets likviditet og finansielle fleksibilitet, slik at selskapet kan handle på muligheter som vil akselerere vekst og øke aksjonærverdiene.

Det avtalte vederlaget vil bli gjort opp i 20 millioner euro i kontanter, og en eierandel i det sammenslåtte selskapet på cirka 15 prosent. Avslutning av transaksjonen forventes å finne sted i løpet av fjerde kvartal eller første kvartal 2025.

STOK Emballage ble grunnlagt i 1978 og har hovedkontor i Langeskov, Danmark, og er en ledende one-stop-shop distributør av emballasje. Med en ledende posisjon i Danmark og en raskt voksende internasjonal tilstedeværelse, henvender STOK seg til en mangfoldig kundebase på tvers av mat og drikke, forbrukerlivsstil, industri og helsesektoren. Selskapet har historisk opplevd sterk organisk og oppkjøpsvekst, og har gjennomført 13 oppkjøp de siste 26 årene, hvorav fem i de tre foregående årene.

STOK eies av fond rådgitt av A&M Capital Europe og Stok-familien og ledelsen.