Avviser batteribrann i hybrid servicefartøy

Nyheter
0

Båten er nå kontrollert av verft og representanter fra politi og brannvesen.

Finnsnes Dykk & Anleggservice (FDA) opplevde 21. oktober forløp til brann om bord i servicefartøyet «Hybrid Two». Mannskapet på seks personer ble alle utskrevet fra sykehus samme dag. Årsak er nå klarlagt og det er ikke snakk om batteribrann.

Det eller viktigste er at det gikk bra med mannskapet. De ble alle utskrevet fra sykehuset samme dag, og alt er bra med dem. De er nå i arbeid igjen  om bord på fartøyet, sier daglig leder i FDA, Tom-Rune Eliseussen, i en pressemelding.

– FDA må også rette en stor takk til Moen Marin som så raskt var på plass for å bistå i å utrede årsaken til brannforløpet. FDA opplevde også at beredskapen fungerte meget godt,  og det er en betryggelse for både våre ansatte som er på havet, og sjøfolk generelt

Fartøyet er kontrollert av Moen Marin og representanter fra politi og innsatsleder brann og  redning. Kilden til røyken er lokalisert til å komme fra startmotor på dieselgenerator 2. Skaden ser ut til å begrense seg til startmotoren, kabelharnes på generator, samt kabler mellom startbatteri og generator. Moen Marin bekrefter at det ikke har vært noe brann i hybrid-systemet om bord.  

Fartøyet er nå frigitt fra politi og branntjeneste, og satt i drift igjen. 

«Hybrid Two» er et nytt fartøy levert til reder Ringasund i august 2024. FDA har leid inn dette fartøyet på en kortidskontrakt.