«Moderat forekomst av lakselus» i Gigantes landbaserte oppdrettsanlegg

Nyheter
0

Selskapet har så langt ikke vært nødt til å gjøre tiltak.

– Det er gledelig å melde at den største fisken nå er passert to kg med god margin, og at smolten som ble satt ut i september har god biologi og spiser godt, sier CEO Kjell Lorentsen i Gigante Salmon.

Den landbaserte oppdretteren legger frem sine resultater for tredje kvartal tirsdag morgen. Første slakt er først planlagt i andre kvartal 2025, så selskapet har ingen inntekter å rapportere.

«Generasjon 0, som ble satt ut i januar, har hatt veldig god utvikling gjennom sommeren. Ved periodens slutt er snittvekten passert 2000 gram, total biomasse 335 tonn. Fisken følges opp med periodiske individkontroller, velferdsundersøkelser og lusetelling. I september startet vi produksjonen av generasjon 1, med utsett av 1 million smolt fordelt på to leveringer fra Grytåga Settefisk, totalt utsatt 150 tonn biomasse. Vi har mulighet til å sette ut mer smolt i Q4, men beslutningen er ikke tatt ennå», fremgår det av kvartalsrapporten.

Installasjonsarbeider har pågått gjennom hele kvartalet, og utbyggingen av produksjonsbasseng 2 er nå i sluttfasen, og for produksjonsbasseng 1 er status at arbeidet med betong og infrastruktur er i henhold til utførelsesplan. Ved kvartalets slutt er det produksjon i alle tre lengdestrømskarene i produksjonsbasseng 3.

Gigante rapporterer «god tilvekst og betryggende lusesituasjon».

For selv om oppdrettsanlegget ligger på land, er det ikke lusefritt.

«Andre kvartal har vært uvanlig solrik og varm i nord. Det medfører økt vekst av groe i karene, og veldig gode forhold for lakselus. Vi har etablert gode rutiner for vasking og renhold, som er avgjørende for å gi fisken de beste vilkår. I likhet med foregående kvartal blir renhold håndtert av dedikert, innleid personell. Vi har hatt uvanlig høy sjøtemperatur gjennom kvartalet, også i de dype vannmassene vi henter vann fra. Til tross for dette er forekomsten av lakselus moderat, og vi har så langt ikke hatt behov for å gjøre tiltak», heter det i kvartalsrapporten.