I dag tok Brønnbåt Nord over nybygget «Caspian»

Nyheter
0

Brønnbåtrederiet med tilhørighet på Engenes i Ibestad kommune har torsdag tatt overlevering av sitt nye flåtetilskudd.

«Caspian» er bygget ved Sefine Shipyard i Yalova regionen i Tyrkia. Brønnbåten har et brønnvolum på 2.800 kubikkmeter, og er designet av NSK Ship Design i Harstad. Båten skal betjene rederiets eiere og andre faste kunder i Nord-Norge.

«Caspian» erstatter brønnbåten «Lifjell» som nylig ble solgt ut av rederiets flåte. Med overtakelsen av «Caspian» blir dette rederiets tredje nye fartøy siden 2021. En ny og modere flåte i tråd med rederiets strategi. Båten er rigget for varierte oppdrag, herunder avlusningsoperasjoner.

– «Caspian» blir et godt og etterlengtet supplement til vår flåte. Byggeprosessen har vært lang og krevende med store forsinkelser fra verftet av forskjellige årsaker. Heldigvis ser vi at vi får et meget godt fartøy, utviklet med skreddersøm sammen med vår designer, for å møte fremtidens krav knyttet til fiskehelse og fotavtrykk, uttaler daglig leder i Brønnbåt Nord, Per-Harald Olsen, i en pressemelding.

– Fartøyet er unikt i sitt slag med tanke på batterihybridisering, og med et smekkert skrog i tråd med vår målsetning om et redusert karbonavtrykk. På veien hit vi er i dag har vi hatt et svært tett samarbeid med designer, og tatt veloverveide og essensielle veivalg i tråd med vår driftsprofil – alt fartøyet skal yte sitt ytterste. Dette ser vi frem til å få testet i praksis når båten kommer hjem. Etter planen ankommer båten Norge i slutten av oktober, sier han videre.

Brønnbåt Nord ble etablert av tre oppdrettere tilbake i 2015. Rederiet er et lokalt samarbeid mellom Gratanglaks, Salaks og Kleiva Fiskefarm, som også i mange år før etableringen av rederiet har lang erfaring med drift av egne brønnbåter.

Rederiene består av Brønnbåt Nord, Brønnbåt Nord Lofoten og Brønnbåt Nord Management. Brønnbåt Nord Lofoten, som ble etablert i 2019, er et samarbeid mellom Brønnbåt Nord og Ellingsen Seafood, der eierandelene er fordelt likt mellom disse to selskapene. I dette rederiet ligger det i dag en brønnbåt som betjener Ellingsen Seafood sitt brønnbåt-behov på daglig basis. Brønnbåt Nord management er driftselskapet til rederiene.

«Caspian». Foto: Brønnbåt Nord