Remora Robotics henter 80 millioner kroner i frisk kapital. Blant investorene er Frøy Kapital og Grieg

Nyheter
0

Teknologiselskapet Remora Robotics gjør emisjon. Blant investorene er Frøy Kapital, som sammen med eksisterende investorer Grieg Kapital, Momentum og Singularity, investerer i Remoras innovative robotteknologi.

Frøy Kapital har som hovedmål å bidra til utvikling av lønnsomme bedrifter og skape arbeidsplasser langs norskekysten. Nå satser de på robotteknologi for notrens.

Groe på nøter er en stor utfordring for oppdrettsbransjen, både med tanke på optimalisering av drift og fiskehelse. Autonome renseroboter effektiviserer prosessen og gir store fordeler for fiskehelse og bærekraft. 

Bygge
Med Frøy Kapitals inntreden i Remora Robotics markerer vi en ny milepæl. Deres bransjekunnskap og erfaring gjør dem til en ideell investor som kan bidra til å bygge selskapet videre i den fasen vi nå skal inn i, sier Svein Erik Gregersen, CEO i Remora Robotics, i en pressemelding.

Remora Robotics har utviklet en autonom renserobot som fjerner skadelig groe ved bruk av skånsom børsteteknologi, samtidig som den bruker sensorer og avanserte algoritmer for å overvåke og inspisere oppdrettsmerden.

Foto: Remora Robotics

Investeringen fra Frøy Kapital, sammen med videre investeringer fra eksisterende eiere Grieg Kapital, Momentum og Singularity, underbygger en solid plattform for Remora Robotics. 

Skalere
–Vi tror Remora Robotics’ teknologi har potensial til å endre måten bransjen tenker rundt notvask på og sette nye standarder for både bærekraft og dyrevelferd i oppdrettsnæringen. Vår investering er et uttrykk for vår tro på teknologien og selskapets potensial, sier Tomas Okstad, Investeringsdirektør i Frøy Kapital.

Sammen vil de nye og eksisterende investorene arbeide for å skalere virksomheten og utvide både nasjonalt og globalt.

– Remora har klare mål som vi skal nå, og vi er godt i gang. Fokuset vårt er å fortsette ekspansjonen i Norge, slik at vi kan levere vår teknologi til kunder langs hele norskekysten. På sikt vil selvsagt også det globale markedet være et mål. Med Frøy Kapital på laget ligger alle forutsetninger til rette for å få til dette, sier Gregersen.

Remora Robotics ble etablert i 2016 og har hovedkontor i Stavanger.