Erna Solberg øker presset på fiskeriministeren: – Enig i at det ville være lurt å ikke ta nedtrekken nå

Nyheter
0

Vil ha utsettelse av nedtrekkene i PO3 og PO4.

I forrige uke tok Høyres fiskeripolitiske talmann Olve Grotle til orde for å utsette iverksettelsen av årets nedtrekk etter trafikklysordningen til 1. april til neste år.

– Regjeringen arbeider nå med to saker som begge vil endre eller sterkt påvirke reguleringen av produksjonskapasiteten i oppdrettsnæringen. Det vil være naturlig å vurdere en utsettelse av iverksettelsen av det siste vedtaket om nedtrekk, argumenterte han.

Nå får Grotle støtte fra partileder Erna Solberg.

– Jeg er enig i at det ville være lurt å ikke ta nedtrekken nå, sier Solberg til iLaks.

Somlete regjering
Høyrelederen mener at saken må sees i lys av miljøfleksiblitetsordningen, som hennes regjering lanserte i forrige periode.

– Støre-regjeringen har somlet sånn med den miljøfleksibilitetsordningen. Dette var jo noe som vi lanserte før vi gikk ut av regjering, påpeker hun, og legger til:

– Når vi har brukt så lang tid på å gjøre noe med dette, så er det urimelig å ta et nedtrekk nå, som ikke har fått med nyansene for det som faktisk kan fungere, sier hun.

Eneste fornuftige
Daglig leder Svein Klævold hos Nordfjord Laks i Gloppen er enig i Solberg og Grotle sine vurderinger om utsettelse av årets nedtrekk.

– Den fisken som står utover høsten og vinteren nå vil ikke ha noen påvirkning på villaksfisk. Det eneste fornuftige vil være å utsette den, mener han.

Les også: – Det er bedre å være linselus enn å være lakselus

Svein Klævold (t.h.) under Erna Solberg sitt besøk hos Sande Settefisk. Foto: Kjartan Aa Berge