– Det er bedre å være linselus enn å være lakselus

Nyheter
0

Erna Solberg har vært på besøk hos Sande Settefisk og Nordfjord Laks i Gloppen.

Det ble muntert da Høyres partileder Erna Solberg besøkte Sande Settefisk og Nordfjord Laks i strålende høstsol.

– Det er bedre å være linselus enn lakselus, slo hun smilende fast på fotoseansen.

Blitt lagt merke til
Vert for besøket var Svein Klævold. Han er daglig leder Nordfjord Laks og styreleder i Sande Settefisk, som tok imot Solberg. Klævold orienterte om de to selskapene og viste høyrelederen rundt på anlegget. Han er glad for besøket.

– Det er utrolig stas. Det å få besøk av partilederen i Høyre på lille Sande Settefisk på Sandane viser at det vi har gjort på Sande er blitt lagt merke til. Og at det er noe som hun er interessert i å høre om, og kan lære av, sier han til iLaks.

Les også: Slik kunne Sande Settefisk øke produksjonen – uten å øke vanninntaket

Oppmerksomhet gir folkeopplysning
Varaordfører Jan Ove Rygg (H) er en av de nærmeste naboene til Sande Settefisk. Sammen med Arbeiderpartiet var han med på å overta det politiske lederskapet i Gloppen kommune etter over 50 års sammenhengende senterpartistyre, i fjor.

Rygg gleder seg over å få partilederen på visitt.

– Lokalbefolkningen kan mye om landbruk. Vi ønsker at det også skal opplyses mer om annen verdiskapning, så dette besøket er vi veldig glade for, kommenter varaordføreren og nikker i retning av lokalavisen Firda Tidends reporter.

Senterpartiet er største enkelteier av Firda Tidends utgiver, Avisdrift Gloppen.

Les også: Nordfjord Laks produserer tre ganger mer fisk enn det produseres kjøtt i landbrukskommunen Gloppen

Linselus: Fra venstre: Daglig leder Svein Klævold (Nordfjord Laks/Sande Settefisk), partileder Erna Solberg (H) og varaordfører i Gloppen kommune Jan Ove Rygg (H). Foto: Kjartan Aa Berge