6,3 millioner ble omsetningen i 2013 og resultat før skatt 3,1 millioner kroner.
– Dette er fortsatt et forsknings- og utviklingsprosjekt, men vi fikk det bra til i fjor. Da produserte vi en halv million rognkjeks. Nå er det helt klart selgers marked og det ser vi jo på bunnlinja, sier daglig leder Dag Hansen til Lofotposten.
– Det vi frykter aller mest er sykdom. Den varme sommeren gjør at sjøvannet blir varmere og det ikke bra for oppdrettet, forteller Hansen.
Rognkjekssmolten selges når den veier fra 5 til 20 gram, alt etter til hvilken laksestørrelse den skal brukes. Det går fra seks måneder til ett år fra vi stryker rognkjeksen til smolten er salgsbar.
–Rognkjeksen vi bruker som stamfisk fisker vi utenfor anlegget. Vi stryker fisken og setter den tilbake. I 2016 skal vi ha klar vår egen stamfisk, sier rognkjeksoppdretteren til Lofotposten.