Bruker 450,7 tonn antibiotika årlig

Nyheter
611

Chiles nasjonale tjenesten for fiskeri og havbruk (Sernapesca) har satt seg som mål å redusere mengden av antibiotika som brukes i lakseoppdrettsvirksomheten i landet, melder den chilenske avisen La Tercera ifølge Undercurrent.

Sernapesca-direktør José Miguel Burgos sier at Chile vil prøve å redusere bruken av antibiotika blant lakseprodusenter for å minske gapet mellom Chile og Norge.

Sernapesca anslår at chilenske fiskeoppdrettere bruker cirka 450.700 kilo antibiotika sammenlignet med kun 972 kilo i Norge. Sagt på et annet vis: Chile bruker 464 ganger mer antibiotika enn Norge.

– I motsetning til den nordlige halvkule, er våre store helseproblemer forbundet med bakterielle, ikke-virale problemer, sier Burgos.

Chiles høye forbruk av antibiotika reflekterer landets kamp med biologiske utfordringer i sine anlegg. Det er ikke mange år siden landets oppdrettsnæring lå nede med brukket rygg fra et massivt utbrudd av infeksiøs lakseanemi (ILA).

Lakselus og salmon rickettsial syndrom (SRS) i ørret har vist seg å være de største utfordringene, og tre ledende produsenter har meldt at de har suspendert all ørretproduksjonen i første kvartal 2014 som følge av den høye dødeligheten.