Oppdretternes MiljøService har tredoblet brønnbåtkapasiteten

Nyheter
0

Nærøysundrederiet driver også med strandrydding og fangst av mink.

Oppdretternes MiljøService leier inn brønnbåter for å levere sine tjenester, som ytes i Nærøysund kommune på Trøndelagskysten.

I fjor driftet de kun «Ronja Ocean» fra Sølvtrans, og omsatte for 139 millioner kroner. Det er en vekst på 4,1 millioner kroner fra året før. Driftsresultatet nær doblet seg til 4,4 millioner kroner, og driftsmarginen ble på 3,2 prosent.

Tre Sølvtransbåter i drift i år
Selv om det gikk i pluss er det ikke stormende jubel hos daglig leder Gudbrand Sørheim.

– Det var ikke så veldig sprekt, sier han til iLaks, før han skyter inn:

–  For fjoråret hadde vi kun en brønnbåt. Men nå har vi tre.

I tillegg til «Ronja Ocean» disponerer selskapet nå også «Ronja Explorer» og «Ronja Nærøysund».

Strandrydding og minkfangst
I tillegg til brønnbåttjenestene, driver selskapet med salg av oksygen og vaskemidler, samt med strandrydding. Og minkfangst.

«Feller og fangst av mink, i samarbeid med Trøndelag fylke/Nærøysund kommune, en aktivitet som fint kan kombineres med strandrydding», utdyper styret i sin årsberetning.

I fjor ble selskapet bevilget en million kroner i tilskudd fra Handelens Miljøfond til strandryddingsprojektet og 1,1 millioner kroner i støtte fra Nærøysund kommune.

– Miljøbiten, knyttet til strandrydding, er nok et minusprosjekt. Det er noe som eierne våre bidrar på. Der har vi et underskudd på cirka en million kroner, innrømmer Sørheim.

Videregående skole medeier
Ved årsskiftet hadde rederiet en egenkapital på 34,4 millioner kroner. Med en totalbalanse på 50,5 millioner kroner gir det en egenkapitalandel på 68,1 prosent. Per 31. desember var kontantbeholdningen på 30,7 millioner kroner.

Selskapet sysselsatte i fjor tre årsverk.

Oppdretternes MiljøService eies 50 prosent av Sinkaberg, 25,1 prosent av SalMar, 21,4 prosent av Emilsen Fisk, samt 3,5 prosent av Val skoler.

Les også: – Det er et klasserom vi bygger

Oppdretternes MiljøService 2023 2022 Endring
Omsetning 139,0 134,9 3,0 %
EBIT 4,4 2,4 83,3 %
Resultat før skatt 4,7 1,9 147,4 %
Driftsmargin 3,2 % 1,8 %
Alle tall i millioner kroner