Prisvekst og økt krillproduksjon løftet Aker BioMarine

Nyheter
0

Aker BioMarine så inntektene øke med seks prosent, år over år, til 94 millioner dollar i andre kvartal. Det ga en justert EBITDA på 29 millioner dollar, en økning på 35 prosent.

Den 3. juli ble det kjent at Aker BioMarine selger Feed Ingredients-virksomheten for 590 millioner dollar. Selskapet hadde en fangst av 20.091 tonn krill i kvartalet.

– Etter transaksjonen med fôringredienser vil Aker BioMarine fokusere på menneskeernæring, spesielt det store og voksende Omega-3-markedet. Vi har som mål å øke markedsandelen vår og utvide produktkategoriene våre gjennom innovasjon. Parallelt vil vi fortsette å utforske hvordan vi kan drive aksjonærverdi ved å muliggjøre potensielle partnerskap og transaksjoner for hver av de gjenværende forretningsenhetene, sier Matts Johansen, administrerende direktør i Aker BioMarine.

Human Health Ingredients leverte en inntektsvekst på 22 prosent, drevet av fortsatt sterk utvikling i de fleste regioner. Marginene for kvartalet var påvirket av kundemiks i Superba og en høy andel av produkter med lavere marginer som PL+, Algae Oil og QHP.

Consumer Health Products leverte lavere inntekter på en stabil bruttomargin, som resulterer i lavere EBITDA på en relativt fast SG&A-base.

Feed Ingredients leverte gode resultater, med både høyere inntekter og forbedrede underliggende marginer sammenlignet med fjoråret. Dette var drevet av prisvekst på Qrill Aqua og en høyere andel av høymarginprodukter som Qrill Pet og Nutra. Offshore-produksjonen har også vært robust, med Q2 og hittil i år er produksjon opp henholdsvis 13 og 10 prosent. Fra Q2 2024 er dette segmentet klassifisert som holdt for salg og avviklet.

Foto: Aker BioMarine