Mowi dropper anke: – Endrer ingenting

Nyheter
0

Mowi har bestemt seg for å ikke anke avgjørelsen i tingretten. 

Ifølge E24 har Mowi besluttet å ikke anke Hordaland tingrett sin avgjørelse om at søksmålet om grunnrenteskatten skulle avvises.

Les også: Mowis skatte-søksmål er avvist

Har vunnet frem
– Staten har vunnet frem med at Stortingets lovvedtak om grunnrenteskatt på oppdrett ikke kan prøves på generelt grunnlag, noe Mowi nå aksepterer. Det er en viktig prinsipiell avklaring, sier regjeringsadvokat Fredrik Sejersted i en uttalelse.

Nå gjenstår det å se hvordan Mowi følger saken opp videre. Regjeringsadvokaten er i hvertfall sikker på at Staten står på trygg grunn.

– Etter vårt syn er det åpenbart at grunnrenteskatten er fullt forenlig både med Grunnloven, EØS-retten og EMK, sier Sejersted.

Endrer ingenting
Ifølge Mowi sin kommunikasjonsdirektør Ola Helge Hjetland endrer ikke beslutningen på realitetene i saken.

– Saken i tingretten var av ren prosessuell karakter om når vi kan få prøvd saken vår om lovligheten av bunnfradraget i den nye grunnrentemodellen. Vi har valgt å ikke anke tingrettens beslutning da det i praksis ikke vil foreligge noe beslutning fra lagmannsretten før et ligningsvedtak foreligger, og vi uansett kan gå videre med søksmålet. Så dette endrer ingenting, uttaler han til iLaks.