-Fiskeriministeren forstår vårt poeng

Nyheter
503

Det skriver Teknisk Ukeblad.

– De fleste av våre rundt 90 FoU-prosjekter dreier seg om å finne metoder for å fjerne lakselus eller å hindre rømming fra merdene. Det er de to største utfordringene for oppdrettsnæringen, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog til bladet.

Han sier at i Norge er det en tendens til å «gå rett på» og løse problemet, men at det av og til kan være lurt å ta en ekstra runde og sjekke hva som er gjort før. Marine Harvest har egen forskningsstab og jobber tett med eksterne miljø.

Spyling, laser,vasking og andre renskemetoder utredes i kampen mot lakselusa, men Aarskog sier til bladet at ingen peker seg spesielt ut.

Marine Harvest har fått mye kritikk fra resten av bransjen fordi selskapet arbeidet mot rullerende MTB. Fiskeriministeren vil selge fem prosent vekst til oppdrettere som klarer å holde seg innenfor strenge lusegrenser. Aarskog fastholder overfor Teknisk Ukeblad at selskapets holdning er lur.

– Vi kan ikke ta sjansen på å få like store problemer­ som de fikk i Chile. Da tar vi sakte, men sikkert livet av bransjen. Vi har 10.000 ansatt­e å ta vare på også, sier Aarskog, og legger­ til:

– Jeg tror vi har fått fiskeriministeren til å forstå vårt argument, sier Aarskog til bladet.