Nær 3.000 tonn laks tapt etter giftig algeoppblomstring i Chile

Nyheter
0

Oppdrettsselskaper kjemper mot ytterligere tap av fisk.

En omfattende algeoppblomstring i Aysen-regionen i sørlige Chile har ført til tap av 2.854 tonn atlantisk laks og coho på oppdrettslokaliteter drevet av AquaChile og Blumar, melder landets fiskeri- og akvakulturtjeneste, Sernapesca.

Blumar opplyser i en børsmelding at selskapet reagerer aktivt på et utbrudd av algeoppblomstring på en lokalitet med 850.000 laks, hver i gjennomsnitt over fire kilo i vekt, med en estimert totalverdi på 18,5 millioner dollar, skriver SalmonBusiness.

Les også: For åtte år siden tapte Chile 15 prosent av biomassen fra alger. I år frykter analytikerne at det kan skje igjen

Spesialiserte dykkerteam, sammen med forskjellige fartøyer og utstyr, har blitt sendt ut til lokaliteten. Denne innsatsen er en del av et bredere initiativ for å dempe virkningen av algeoppblomstringen og forhindre ytterligere tap.

Mikroalgen Pseudochatonella er identifisert som årsaken ved både Blumar og AquaChile sine lokaliteter.

Algeoppblomstringen knyttes til værfenomenet El Niño, som gir endringer i de globale luft- og havtemperaturene, i nedbørsmønstre, havnivå og atmosfærisk vind. Ved forrige El Niño, i 2016, tapte Chile astronomiske 150.000 tonn laks fra giftige algeoppblomstringer.