Slakt av småfisk ble dyrt.
Grieg Seafood legger tirsdag morgen frem sin trading update for tredje kvartal. Selskapets slaktevolum i kvartalet var omtrent 12.200 tonn (sløyd vekt).
Slaktevolum (tonn) etter region for kvartalet:
- Rogaland: 4.800
- Finnmark: 1.300
- Britisk Columbia: 6.100
Gjennomsnittlige regionale oppdrettskostnader per kg for kvartalet var omtrent:
- Rogaland: 65,8 kroner
- Finnmark: 83,8 kroner
- Britisk Columbia: 10,9 CAD (87,5 kroner)
«Oppdrettskostnadene i Rogaland ble påvirket av ILA-relatert høsting og redusert overlevelse i kvartalet. Finnmark planla ikke slakting i tredje kvartal, men prioriterte tidlig slakting fremfor biomassevekst for å opprettholde fiskevelferden knyttet til Spironucleus Salmonicida. Tidlig høsting og lavt slaktevolum påvirket oppdrettskostnadene», skriver Grieg Seafood.
Den komplette rapporten for tredje kvartal vil bli presentert tirsdag 14. november.