RAS-produsenten VAQ styrker ledergruppen

Nyheter
0

Anders Kallerud (58) er fra nyttårsskiftet ansatt som CCO (chief commercial officer) i VAQ.

Kallerud blir en del av RAS-produsentens ledergruppe, skriver selskapet i en pressemelding. Dermed forlater han stillingen som divisjonsdirektør i Brødrene Dahl.

Hos VAQ vil Kallerud jobbe med forretningsutvikling, markedsføring og oppbygging av et kompetansesenter for service og kundeoppfølging.

– Sjømatproduksjon og leverandører av utstyr til denne bransjen har jeg alltid vært nysgjerrig på, sier Kallerud.

– Jeg ble tidlig kjent med VAQ, og er imponert over den sterke faglige kompetansen. Det er et selskap med et stort potensiale i en viktig næring for Norge. Nå er det en liten dump i veien forårsaket av det unødige politiske spillet rundt grunnrenteskatten, slik jeg ser det.

– Samtidig er det ingen endring i myndighetenes målsetting. Det er vel neppe realistisk å tro at det statlige ønsket om en produksjon på fem millioner tonn fisk innen 2050 kan nås fullstendig. Men det vil skje en betydelig vekst, ikke minst på grunn av verdens generelle behov for mer mat. Og å få muligheten til være med på det eventyret, det trigger meg, sier han.

Kallerud er utdannet siviløkonom fra BI i Oslo, og startet sin karriere i det japanske handelsselskapet ITOCHU Corp. Han solgte alt fra gensere fra Dale med et kjøpesenter i Tokyo som kunde, til store stålleveranser til norsk offshore-industri. Han har også jobbet med satsingen på mobile satelitt-tjenester i Telenor.

– Vi har en betydelig vekst med flere enn ti nyansatte i år. Med Anders på laget, har vi fått
enda et spennende innslag, sier administrerende direktør Sondre Høidalen om ansettelsen.