Direktørbytte for Benchmark Genetics

Nyheter
0

Pablo Mazo, tidligere administrerende direktør i Benchmark Genetics Chile, flytter til Norge for å innta rollen som Performance and Documentation Manager.

Pablo Mazo overlater roret i Chile til Bertha Contreras, skriver selskapet i en pressemelding.

Mazo, som nå har inntatt sin nye stilling i Norge, har en stor del av æren for at selskapet har nådd en rekke store milepæler under hans ledelse, skriver de videre: «Pablo har vært svært sentral i å posisjonere og lansere selskapet og merkenavnet i Chile».

Geir Olav Melingen, styreleder i Benchmark Genetics Chile, setter pris på at Mazo har valgt å bosette seg i Norge, hvor han vil tilføre Benchmark Genetics Norway sin omfattende kunnskap innen produksjon og dokumentasjon.

Hans nye rolle inngår i det globale produksjonsteamet, ledet av Jonas Jonasson, og han vil fortsatt bistå det chilenske selskapet etter behov.

Berta Contreras er utdannet marin kjemiker fra Pontificia Universidad Católica de Chile, og har en MBA fra Universidad del Desarrollo. Hun har en lang fartstid i den chilenske havbruksnæringen i ledende stillinger, i Marine Harvest Chile (nå Mowi Chile), Conecta SPA og sist som teknisk sjef og leder for FOU hos Cermaq Chile.

– Vi er overbeviste om at Berta Contreras er den rette personen til å lede selskapet som nå går inn i en vekstfase. Etterspørselen etter rogn av atlantisk laks fra vårt chilenske selskap er økende, og med Bertas omfattende erfaring, forståelse for næringen og brede nettverk, mener jeg at selskapet er i gode hender for å lykkes, sier Melingen.

Benchmark er et globalt og ledende selskap innen akvakulturgenetikk, fiskehelse og
tidligstadige ernæring.