Sirkulært samarbeid om spillvarme

Nyheter
0

Nippon Gases og SalMar settefisk i Malm har inngått en sirkulær avtale om utnyttelse av spillvarme.

Avtalen går ut på å utnytte spillvarmen fra Nippon Gases sin produksjon av luftgasser, skriver selskapene i en pressemelding.

«Dette bærekraftige samarbeidet understreker begge selskapers engasjement for grønne initiativer» står det videre.

Selskapene ligger side om side på Tjuin industriområde i Malm utenfor Steinkjer. SalMar Settefisk og Nippon Gases har allerede en langsiktig avtale om direkte levering av oksygen til SalMars nye smoltanlegg.

Samarbeidet tar nå en ny retning, da Nippon Gases forplikter seg til å levere spillvarme fra sin produksjonsprosess til SalMar. Sistnevnte vil benytte dette til oppvarming av sitt eget anlegg.

Jon Ivar Hovd og Lars Borgli har nettopp signert avtalen om bruk av spillvarme. Foto: Stine Gallagher/Nippon Gases

– Denne bærekraftige avtalen med SalMar markerer nok et fremskritt på veien mot det grønne skiftet innen norsk industri. Den demonstrerer tydelig potensialet som oppstår når flere aktører samlokaliseres. Ved å implementere sirkulære løsninger oppnår vi fordeler som gagner alle involverte parter, kommenterte Lars Borgli, administrerende direktør i Nippon Gases Norge.

– Dette partnerskapet mellom Nippon Gases og SalMar belyser betydningen av godt samarbeid på tvers av industrielle områder for å realisere miljømessige og økonomiske fordeler, sier bærekraftsansvarlig i SalMar, Mats Wærøe Langseth.

Nippon Gases er en av Norges ledende produsenter, markedsførere og distributører av industri- og spesialgasser samt tørris. SalMar Settefisk er et datterselskap av SalMar – verdens nest største oppdretter av laks.