Frøy kjøper ny hybrid servicebåt fra Moen Marin

Nyheter
0

Frøy styrker flåten med en fremtidsrettet servicebåt. 

Fartøyet, en NabWork 2411 Hybrid fra Moen Marin, blir bygg nummer 11 i rekken av deres velkjente design MD-240-SV tegnet av Marin Design, går det frem av en pressemelding fra Moen Marin.

Mens de første versjonene av NabWork 2411 hadde dieselmotor og tradisjonell kraftutveksling, vil nå en stor batteripakke på 1.100 kilowatt kombinert med kraftige elmotorer og gir endre mye.

– Som markeds største serviceaktør skal Frøy skal være ledende i det grønne skiftet. Våre bestemte krav gjenspeiles i godt arbeidsmiljø, effektive og trygge operasjoner samt redusert karbonavtrykk, sier nybyggansvarlig Andreas Vatn i Frøy, som mener nybygget blir et flott tilskudd i rederiets allerede hybridiserte flåte.

Illustrasjon: Moen Marin

Hybriddrift både i transitt og i operasjon er en forutsetning. Fremdriftsløsningen sikrer også en slepekraft på 25 tonn bollard pull (BP). Den komplette leveransen fra Moen Marin vil i tillegg inneholde full dekkspakke med 2 x 150 tonnmeter kraner.

– Våre kunder skal være trygge på effektive og miljøvennlige operasjoner innenfor gitte rammer. Det betyr også klare bestillinger til våre utstyrsleverandører, understreker nybyggansvarlig Vatn.

Salgssjef Georg Nesset i Moen Marin er glad for å ha landet den viktige kontrakten med Frøy.

– Vi var tidlig ute med ny teknologi og hybride løsninger. At Moen Marin og Frøy nå viderefører samarbeidet til et nytt nivå, ser vi som en tillitserklæring og et klart bilde på at vi sammen med solide aktører fortsatt er i front innen det grønne skiftet, sier Nesset.

Fartøyet vil ha en lengde på 23,98 meter, bredde på 11,20 meter og har et brutto dekksareal er 140 kvadratmeter. Lasterommet blir på 50 kubikkmeter.