Storkontrakt for Marina Solutions

Nyheter
0

Marina Solutions inngår selskapets største enkeltstående kontrakt noensinne – for levering av komplett ventemerdesystem til Cermaq i Hammerfest.

Leveransen består av to store flytemoloer på 57 x 8,5 meter, med fire
ventemerder for laks på innsiden. Anlegget skal være på plass i Hammerfest om ett år.

– Det er lov å glede seg litt ekstra over dette, sier Torgeir Iversen, daglig leder i Marina Solutions i en pressemelding.

De har jobbet i ett år med å utvikle ventemerdsystemet.

– Ventemerdesystemet innebærer at vi får en mer stabil tilføring av råstoff til slakteriet, og gi sikrere leveranser ut til våre kunder – uavhengig av vær, sier Gunnar Gudmundsson, regiondirektør for Cermaq i Finnmark.

– Vi vil også få en bedre utnyttelse av brønnbåtkapasiteten vår og av lisensene våre.
Samtidig er det positivt for fiskehelsen at fisken får tid til å restituere seg før den slaktes. Det vil også gi en høyere kvalitet på sluttproduktet, fortsetter Gudmundsson.

Illustrasjon av ventemerdsystemet.

Patentert flytebrygge
Flytemoloene produseres i tørrdokk hos Ulstein Betong Marine og skal utstyres med velferdsbygg på dekk. Hensikten med flytemoloene er både skjerming for bølger og å ha teknisk utstyr tilgjengelig nær anlegget.

Ventemerdene i betong skal produseres i Etne i Vestland. Dette er en patentert flytebrygge som normalt brukes i fiskerihavner eller gjestehavner.

«Den er videreutviklet for å fungere som ventemerde til prosesseringsanlegget i Rypefjord i Hammerfest kommune» skriver selskapet.

Anlegget tar imot laks fra de 19-20 oppdrettslokalitetene som er i drift i Vest- Finnmark til enhver tid.

Selve fiskehåndteringssystemet leveres av Cflow som hører til i Langevåg.

Marina Solutions er totalleverandør av marina anlegg, flytekaier med kjeller og fôrflåter til
havbruksnæringen. Cermaq Norway er en av Norges største matvareprodusenter, med en daglig produksjon på mer enn én million porsjoner laks.