Her ankommer Gigante Salmons nye fôrflåte Rødøy

Nyheter
0

Gigante Salmon fikk levert ny fôrflåte 13. juli.

Flåten har kostet rundt 40 millioner kroner og skal brukes på selskapets landbaserte oppdrettsanlegg på Lille Indre Rosøy i Rødøy kommune, fremgår det av en pressemelding.

Fôrflåten skal brukes på det nye landbaserte oppdrettsanlegget, og skal fungere som operasjonssentral, kontroll, fôrlager og boplass for ansatte.

I turnus skal de ansatte bo på forflåten, som skal ligge fortøyd utenfor landanlegget.

– Vi gikk for et sikkert valg som vi vet kommer til å fungere. Godt utprøvd teknologi og gode arbeidsforhold for de ansatte var viktige kriterier da vi la inn bestillingen, sier Helge Albertsen, administrerende direktør i Gigante Salmon.

Maskinist Marianne Jensen i oppholdsrommet på flåten. Foto: Gigante Salmon

Selskapet har i tillegg til å ha jobbet med utbyggingen av selve anlegget, også jobbet med rekrutteringen til den nye arbeidsplassen i Rødøy kommune. På anlegget er det planlagt en turnusordning bestående av en tekniker, en elektriker, to røktere og en skiftleder. Albertsen er fornøyd med rekrutteringen:

– Vi har fått på plass alle vi trenger for å ta imot første fisk i høst. Vi har ansatt fastboende på Rødøy, fra nærområdet og noen som skal pendle fra fastlandet. Dette er dyktige medarbeidere som allerede gjør en utmerket jobb, forteller han.

Landanlegget til Gigante Salmon er fremdeles under konstruksjon, og selskapet forventer en ferdigstillelse ved utgangen av juni 2024.

Mektig panorama ved Rødøy. Foto: Gigante Salmon