Lavere salg av fiskekasser bidro til å dempe BEWI-resultatet

Nyheter
0

Fokuserer på integrasjonsarbeid etter oppkjøp.

Selskapet fikk en omsetning på 296,4 millioner euro for kvartalet, opp med 29 prosent sammenlignet med 230,2 millioner euro for samme kvartal 2022, med en justert EBITDA på 28,2 millioner, sammenlignet med 34,4 millioner i fjor. Videre rapporterer selskapet en dobling av estimatet for synergier fra Jackon-transaksjonen fra 15 til 30 millioner euro.

– Vi er veldig fornøyde med resultatet for kvartalet. Selv om EBITDA er lavere enn for samme kvartal i fjor, er utviklingen dette kvartalet like sterk, gitt dagens markedsforhold, sier Christian Bekken, administrerende direktør i BEWI.

Styrenråvarepriser og markedspriser for EPS var ganske stabile i første kvartal 2023 sammenlignet med forrige kvartal, dog betydelig lavere enn for første kvartal i fjor.

Aktiviteten i bygg- og anleggsbransjen har fortsatt å være lav, og har påvirket volumene for segmentene RAW og Isolasjon og konstruksjon.

– Gitt de tøffe markedsforholdene og en nedgang i volum på 20 prosent for isolasjonssegmentet, er vi svært fornøyde med å kunne levere organisk vekst i EBITDA på over ti prosent, og å se lønnsomhetsforbedringene lagt inn av gamle Jackon, fortsetter Bekken.

Etterspørselen etter matemballasje holder seg stabil. Volumet av solgte fiskekasser i kvartalet ble redusert sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor på grunn av lavere slaktevolum. Dette har fortsatt inn i andre kvartal, men forventes å føre til et sterkt andre halvår for denne delen av virksomheten. Packaging & Components (P&C)-segmentet leverte fortsatt organisk vekst i EBITDA, hovedsakelig drevet av økte priser og en positiv utvikling i etterspørselen etter bil- og HVAC-komponenter.

Å integrere oppkjøpte enheter, spesielt Jackon, har vært en topp prioritet for BEWI de siste seks månedene. Ved utgangen av første kvartal hadde BEWI hentet ut synergier på mer enn ti millioner euro og estimerer nå synergier på 30 millioner euro innen 2024, som er en dobling av det tidligere kommuniserte estimatet.

BEWI opplever blandede markeder, med variasjoner på tvers av regioner og sluttmarkeder. Aktiviteten i bygg- og anleggsbransjen er for tiden lav, noe som påvirker volumene for segment RAW og I&C. Kunder er forsiktige, noe som gjør det vanskelig å forutsi når markedet vil ta seg opp igjen. Likevel er de underliggende grunnleggende for isolasjonsløsninger i Europa fortsatt sterke på mellomlang til lang sikt, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

På den annen side ser utsiktene for matemballasje, samt tekniske og bilkomponenter svært lovende ut for 2023. Dette, kombinert med det positive bidraget fra oppkjøpte enheter, inkludert synergier og tiltak iverksatt for å forbedre lønnsomheten, gir BEWI en forsiktig optimistisk utsikter for 2023.

Selskapet forventer en justert EBITDA for hele 2023 i tråd med proforma EBITDA (inkludert oppkjøpte selskaper) på 167 millioner euro for 2022, som representerer omtrent 25 prosent vekst i forhold til EUR 134 millioner rapportert for 2022.

BEWI vil holde et jevnt fokus på å integrere oppkjøpte selskaper og utvinne synergier, samt tilpasse kapasitet og kostnadsnivå til dagens markedsforhold. Selskapet er fortsatt forpliktet til sine strategiske prioriteringer og vil forfølge attraktive vekstmuligheter.