Aino Olaisen inn i styret til Global Salmon Initiative

Nyheter
0

Global Salmon Initative (GSI) skriver i en pressemelding at Nova Sea-eier Aino Olaisen er valgt inn i styret.

Olaisen etterfølger Bakkafrost-sjef Regin Jacobsen som medleder (co-chair) i GSI. Hun vil dele rollen med Sady Delgado, leder for AquaChile.

– Landskapet vi opererer i er i kontinuerlig endring, enten det er i vannet der vi oppdretter fisken vår, eller i den daglige forretningsdriften. Jeg tror virkelig at den eneste måten vi kan bygge en bærekraftig fremtid for industrien med lang levetid, er ved å samarbeide for å dele erfaringer og kunnskap slik at vi kan fortsette å produsere sunn mat på en mest mulig bærekraftig måte, sier i Olaisen pressemeldingen.

– Utfordringene vi står overfor i dag, fra klimaendringer til fiskevelferd, er rett og slett for store til å løse alene. Vi må samarbeide for å finne de mest virkningsfulle løsningene, og GSI tilbyr en velprøvd modell for medlemmene for å hjelpe til med å identifisere og implementere bærekraftsforbedringer og gi en enhetlig stemme til interessenter for å dele reisen vår.

Aino Olaisen er den første kvinnen som får rollen som leder i GSI-styret. Hun vil der samarbeide med administrerende direktør Sophie Ryan.

– Aino bringer et vell av erfaring og verdifullt perspektiv til GSI og kobler smart forretningstenkning med et sterkt engasjement for bærekraft, lokalsamfunn og ungdomsutvikling, sier Ryan i en kommentar.

– Hun har lenge vært en leder i norsk lakseoppdrettsnæring som forstår at forretningssuksess avhenger av å kombinere beste oppdrettspraksis med effektive retningslinjer basert på åpenhet og fortsatt innovasjon. Vi tar sikte på å utnytte Ainos helhetlige og pragmatiske syn for å motivere bransjefremskritt på global skala gjennom arbeidet til GSI og dets medlemsbedrifter, avslutter Sophie Ryan.

GSI er et lederskapsinititativ etablert i 2013 av lakseoppdrettere med mål om å bedre bransjens utvikling på bærekraft. Per i dag består GSI av 22 internasjonale selskaper som har forpliktet seg til å realisere et felles bærekraftsmål for oppdrettsnæringen i et globalt perspektiv.