Submerged har ansatt Stian Staven som ny markedssjef

Nyheter
0

Går fra Cargill til Submerged.

Stian Staven (40) har bakgrunn fra fiskerihøgskolen, og har jobbet i SinkabergHansen, Lerøya Aurora og EWOS/Cargill. Han bor i Trondheim, og begynte i Submerged fra og med 1. januar.

Staven er født og oppvokst i havbrukskommunen Flatanger.

– Der var jeg med faren min på oppdrettsanlegg som barn, og har hatt havbruksblod rennende rundt i årene siden, sier han i en melding.

– Jeg startet min jobbkarriere som lærling hos SinkabergHansen, så tok jeg turen til Tromsø for å studere fiskerifag, og etterhvert havnet jeg igjen på merdkanten igjen til Lerøy Aurora. Litt tilfeldig dukket en mulighet som kunderådgiver i EWOS opp i 2011, og siden har jeg jobbet der men en fantastisk kompetent og fin gjeng, forteller han.

– Men etter elleve og et halvt år i fôrindustrien hos EWOS/Cargill ville jeg prøve noe nytt. Som havbruks- og laksepatriot var det naturlig å ta et steg videre i samme næring. Jeg ser veldig fram til å ta del i Submerged-historien, jobbe mot markedet og bidra til at Submerged blir en viktig aktør på sensorikk og digitale løsninger framover. Siden jeg også er en ivrig distriktspatriot så er det ekstra hyggelig at vi er lokalisert med HK i Stadsbygd som er et tettsted i Indre Fosen kommune.

Submerged har utviklet og leverer en vedlikeholdsfri kamerabasert sensorplattform. Ved hjelp av AI analyseres fisken i sanntid og sender nøkkeldata om antall lus, fiskens vekt og helse, samt informasjon om miljøet den lever i direkte til skyen.

I samarbeid med OK Marine er teknologien, under merkenavnet GOODeye, i dag på vei ut i merder langs hele kysten. Selskapet har hovedkontor i Rissa på Fosen, og sysselsetter i dag ti heltidsansatte.